RF-mod-4 Discussion - Questions, suggestions, whining

Discuss mods and get help with mods ONLY
This topic is 2 years and 4 months old. Instead of replying, please begin a new topic, or search for another related topic that may be more suitable.
AAA2008
Member
Posts: 22
Joined: August 9th, 2008
Reputation: 0

Postby AAA2008 » Tue Aug 19, 2008 10:22 am

SerenadeDS wrote:Hey, I have a question (Though it might have been asked before, I apologize)

I just installed RF-mod 4 on my FoF game, but then I noticed that Tappable Notes/Hammer-Ons were then disabled.

I've looked but I can't find the right option to turn them back on. Help?
Mass Effect FTW :)
User avatar
BlackFate
Member
Posts: 5272
Joined: October 9th, 2006
Location: From Wales, now in Sheffield
Reputation: 1

Postby BlackFate » Tue Aug 19, 2008 10:30 am

AAA2008 wrote:
SerenadeDS wrote:Hey, I have a question (Though it might have been asked before, I apologize)

I just installed RF-mod 4 on my FoF game, but then I noticed that Tappable Notes/Hammer-Ons were then disabled.

I've looked but I can't find the right option to turn them back on. Help?

Settings > RF-Mod Settings > Ho/Po Settings.

Mike.
Image
Image
Songs Finished: 82,
Metallica - Papa Roach - Disturbed - Bloodhound Gang
john225
Member
Posts: 1
Joined: August 25th, 2008
Reputation: 0

Postby john225 » Fri Aug 29, 2008 7:57 am

Hello I have a problem. I have the RF-Mod 4 for Linux. It works good but if i change the setting for example german language or gh-mod the game crash and i must restart my computer. What can it be?
cousteau
Member
Posts: 2
Joined: September 1st, 2008
Reputation: 0

Postby cousteau » Mon Sep 01, 2008 4:32 pm

Well, I didn't want to install this mod (I wanted 1.2.512 version because 1.2.451 seemed to be too slow), but I finally succumbed. It works nice!
I edited the "FretsOnFire" shell script adding a "-c fretsonfire.ini" option, so it uses its own config file instead of ~/.fretsonfire/fretsonfire.ini, which I'm using in the official game.

Now I want to make a custom "portable edition" on a pendrive. Is this feasible, or the game would be too slow?
What can I do in a Windows version to use a custom fretsonfire.ini file? Should I write a fretsonfire.bat file?

@john225: I had a similar problem. Try replacing the "international.ttf" font with a copy of "default.ttf", or use your own font.
\m/
User avatar
Snesboy
Member
Posts: 49
Joined: August 27th, 2008
Location: South Plymouth, MI
Reputation: 0
Contact:

Postby Snesboy » Wed Sep 03, 2008 7:24 pm

This thing compatible with Alarian Mod?
Why is the character limit for your signature 6969?
h4yst3r
Member
Posts: 7
Joined: September 2nd, 2008
Location: NZ
Reputation: 0

Postby h4yst3r » Tue Sep 09, 2008 10:26 am

I installed this mod and it worked fine the 1st time but when i changed the priority and exited frets on fire and went back into it, it freezes everytime. Anyone know how to fix it?
User avatar
slegnameihana
Member
Posts: 100
Joined: March 17th, 2008
Location: Seattle
Reputation: 0

Postby slegnameihana » Wed Sep 10, 2008 3:02 am

I actually have the same problem. I was switching the priority to a higher priority because I would start to lag for a second or two when I was running other programs. So, I was trying to swich the priority to High, and I accidentally switched it to Realtime instead.

Now, when I open up FOF, I can't do anything. The intro music plays, but the keyboard freezes up and I can't even see the mouse pointer. I just have to restart the computer. Then, I tried deleting it and redownloading it, but I get the same problem. I even changed the folder name and the filename of the program from FretsOnFire to FOF to see if it would alleviate the problem, but no go. I can still play the original version of the game, but honestly, it sucks without the mod and makes me a sad panda.

Help would be very appreciated. Grazie.
Image
Bridged To The Sun.
User avatar
acrox999
Member
Posts: 3597
Joined: March 22nd, 2008
Location: /opt/bin/fretsonfire
Reputation: 1
Contact:

Postby acrox999 » Wed Sep 10, 2008 3:49 am

You use Windows XP? If so, go to start>run>type %appdata%/fretsonfire> then delete fretsonfire.ini Same to me before. I thought setting it to Realtime was a great idea.
User avatar
slegnameihana
Member
Posts: 100
Joined: March 17th, 2008
Location: Seattle
Reputation: 0

Postby slegnameihana » Wed Sep 10, 2008 3:56 am

w00t. I am back in action, baby (to populate the bottom of the high scores list).

Thank you, good sir.
Image
Bridged To The Sun.
User avatar
acrox999
Member
Posts: 3597
Joined: March 22nd, 2008
Location: /opt/bin/fretsonfire
Reputation: 1
Contact:

Postby acrox999 » Wed Sep 10, 2008 3:59 am

Glad, I could help:)
Fluffy Taco
Member
Posts: 16
Joined: September 9th, 2008
Reputation: 0

Postby Fluffy Taco » Wed Sep 10, 2008 5:32 pm

i dont get some things under the mod settings, for instance, whats the 'color fret orange' do?

edit: whats the best recommended theme to DL using RF-mod-4?
Last edited by Fluffy Taco on Wed Sep 10, 2008 5:38 pm, edited 1 time in total.
User avatar
slegnameihana
Member
Posts: 100
Joined: March 17th, 2008
Location: Seattle
Reputation: 0

Postby slegnameihana » Fri Sep 12, 2008 8:44 pm

Colror Fret Orange changes the fifth fret, which is a pink-ish color on the original game, to the orange color more like the Guitar Hero fretboard.
Image
JPSlacker
Member
Posts: 1
Joined: September 13th, 2008
Location: chapin
Reputation: 0
Contact:

Postby JPSlacker » Sat Sep 13, 2008 2:07 pm

like i cant get any of the download links to work
the only thing that i can get going is the ones form like download.com wich have bugs in them so can any one help?
h4yst3r
Member
Posts: 7
Joined: September 2nd, 2008
Location: NZ
Reputation: 0

Postby h4yst3r » Sun Sep 14, 2008 9:14 am

I installed the mod then after I opened frets on fire the main screen was split screen and I cant see all of the menu. Anyone know how to fix it?
Brillu
Member
Posts: 7
Joined: September 22nd, 2008
Reputation: 0

Postby Brillu » Mon Sep 22, 2008 6:42 pm

hello,

i have a problem with the rf-mod 4 on my mac. i have downloaded the mod, installed it and when i start the game, nothing happens. i opened my console and looked for the last error (see attachment!)

could anybody help me? what is the problem?

thanks

Image

Return to “FOF Mod Discussion and Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests